BBC Ontbijt Queenfishers

[rev_slider alias=”bbc-queenfishers”][/rev_slider]

Business Breakfast Club Leeuwarden ontbijt met Queenfishers

Op dinsdag 12 februari verzamelde Business Breakfast Club Leeuwarden zich bij het ochtendgloren aan de Sophialaan in Leeuwarden. Villa de Kroon vormt deze keer het decor voor het maandelijkse netwerkontbijt voor het goede doel. In dit pand met rijke historie is sinds eind vorig jaar Queenfishers gevestigd. Namens hen treden Iliana Kappert en Lianne Scholtissen op als gastvrouw.

De leden en introducés werden verwelkomd door BBC-voorzitter Arjo Kamp die de aanwezigen de vraag stelde of zij wisten wat een Queenfisher is. Het juiste antwoord, een ijsvogel, kwam van alle kanten uit het gezelschap terug. Dat vormde direct een mooi bruggetje naar de organisatoren van deze maand: Queenfishers, met vestigingen in Leeuwarden én Groningen.

Iliana en Lianne konden direct vertellen dat zij niet langer met z’n vieren zijn, maar dat het team dat verder bestaat uit Esther Daemen en Evelien Swart per direct is uitgebreid met een nieuwe collega. Zo nieuw, dat de geprojecteerde foto er nog niet op aangepast is. Een regelrechte primeur dus voor de BBC!

Queenfishers houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en deze tak van sport kent vele facetten: loopbaancoaching, coaching op persoonlijke effectiviteit, jobmarketing, jobhunt, recruitment en trainingen. Voor het antwoord op diverse vraagstukken kun je dus bij Queenfishers terecht en met succes: ze scoren een plaatsingspercentage van 96% naar de leuke, passende baan! Meer weten (bijvoorbeeld omdat je het ontbijt gemist hebt)? Kijk op www.queenfishers.nl.

Rode draad door de boodschap van Lianne en Iliana is overigens dat het bij Queenfishers om mensen draait en daar kon Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve mooi op inhaken. Vaak worden er vanuit de Hoeve gastenverhalen gedeeld, maar deze keer ligt er een mooie link naar de vrijwilligers. Zij vormen in feite het personeel van de Hoeve, maar worden liefkozend ‘het kapitaal’ genoemd. De vrijwilligers zijn goud waard, zonder hen geen Hoeve!

Vanwege de toenemende groei moet het team met zo’n 35 personen worden uitgebreid en de werving hiervoor is onlangs gestart. Het is mooi om te zien hoe eenieder met zijn of haar eigen, zuivere motivatie komt en zich van daaruit wil inzetten voor een ander. De vrijwilligers vormen het kloppend hart van de Hoeve, iets dat door de gasten wordt opgemerkt én gewaardeerd. Marc besluit met een compliment naar álle vrijwilligers, ook zij die zich op andere wijze inzetten voor de Hoeve. Zoals de stuurgroepleden en gastvrouwen die ook vanochtend weer paraat zijn bij het ontbijt. Hulde!