BBC Ontbijt Post Plaza & Grand Café

BBC-ontbijt in Post-Plaza

Op dinsdag 8 oktober was het BBC-ontbijt in Post-Plaza Hotel & Grand Café in Leeuwarden. Dertig (aspirant-)leden waren naar de Tweebaksmarkt gekomen en werden daar gastvrij ontvangen door Nynke Nicolai en haar collega’s. Nynke vertelde dat het hotel is gevestigd is in het oude postkantoor (dat tot 1994 in gebruik was) en in naastliggende gebouwen, waaronder de voormalige Gratama’s bank. Het hotel heeft 85 kamers. “We zijn een concepthotel. Omdat hier het postkantoor zat, staat Post-Plaza in het teken van de ‘ode aan de postbode’”. Post-Plaza is maatschappelijk actief. Het bedrijf heeft diverse sponsorschappen, waaronder ook BBC Leeuwarden. In de derde week van oktober doet het horecabedrijf mee aan de World Food Week. In dat kader hebben basisschoolkinderen onlangs een patatloos kindermenu bedacht. 

Dat was voorzitter Arjo Kamp in de krant opgevallen. “Ik las het en vond het een leuk initiatief!”. Kamp had vervolgens twee organisatorische mededelingen. Stuurgroeplid Ilse Hooiveld wordt docent bij NHL Stenden en dat is niet te combineren met haar bestuurslidmaatschap van BBC Leeuwarden. “We zoeken dus nog iemand die de notulen van de vergaderingen kan verzorgen en de sociale media kan bijhouden. Wil je zelf of weet je iemand, meld je dan bij ons!”. Arjo had ook nieuws over zichzelf. Omdat zijn vrouw meer gaat werken, wil hij graag het voorzitterschap van de stuurgroep overdragen. “Ook is het goed dat na 2,5 jaar een ander het overneemt!”. Die ‘ander’ is het huidige stuurgroeplid Nathan Lootsma. Arjo Kamp blijft wel lid van het bestuur, maar vandaag was zijn laatste ontbijt als voorzitter.

De Ronald McDonald Hoeve opereert net als Post-Plaza ook een beetje in de hospitality, aldus general manager Marc Stallinga. De Hoeve was in september 2019 tien jaar operationeel. De rolstoelbasketballers van Vios ’82 namen het pand destijds officieel in gebruik, tijdens een trainingsweekend in de belendende sporthal. De activiteiten in de Hoeve gaan onverminderd door. “Komend weekend organiseren we samen met manege Onder de Linde een paardrijweekend. Hier komen ook ouders met geadopteerde, zorgintensieve kinderen. Ik heb veel respect voor deze adoptieouders, want het is niet gemakkelijk.  

Op dinsdag 12 november zijn we te gast in het gebouw van toneelgezelschap Tryater in Leeuwarden.