BBC Ontbijt Kr8werk

De februari-bijeenkomst van de Business Breakfast Club was op de dinsdag de 11de in Grand Café Z. Deze horecagelegenheid aan het Zaailand gaat na een lastige tijd weer met volle kracht vooruit. Voorzitter Nathan Lootsma opende de ontbijtbijeenkomst. Nathan heette Ingeborg Hoogsteen van Bureau Twirrewyn welkom als nieuw lid. Hij stelde Abby Russchen van Cirkel loopbaanbegeleiding voor als nieuw bestuurslid. Abby gaat zich ondermeer bezighouden van het promoten van de Breakfast Club via LinkedIn, met als doel meer leden te kunnen inschrijven. “En binnenkort verstuurt Amanda weer de facturen voor het lidmaatschap. Te moeten betalen is niet leuk, maar hoort er wel bij. Dan kunnen we begin volgend jaar weer een mooi bedrag bekend maken. Liefst een beetje hoger dan afgelopen jaar!”, aldus Nathan.

Omdat gastheer en spreker Ronald Brouwer verlaat was, nam general manager Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve alvast het woord. Hij speelde handig in op de verlate gastheer, door aan te geven dat hij ook wel eens verlaat was en toen met de nodige stress te maken had. “Ik moest eens om 8 uur bij de Business Breakfast Club van Heerenveen zijn, maar door drukte thuis in Drachten was het op tijd komen lastig. Dan zie je onderweg in de auto de tijd steeds sneller wegtikken. Dat herinnert je eraan dat de doelgroep van onze Hoeve ook vaak stress evenaart om alles te managen. Zorg kun je niet uitzetten!”.

Ronald Brouwer van Kr8werk uit Leeuwarden was de aanbieder van het ontbijt van deze maand en dus ook onze gastheer. Hij richtte Kr8werk in 2011 op. Het in Leeuwarden gevestigde bedrijf is een ‘reclamebureau’ in de breedste zin van het woord. Het ontwierp o.a. een nieuw beeldmerk voor verhuurbedrijf Verno en verzorgde de package design voor jenevers van Hooghoudt. Ronald nam de aanwezigen mee in de gang van zaken bij een dergelijk proces. Vooral de casus van Post-Plaza Hotel en Grand Café sprak aan. Hiervoor verzorgde Kr8werk destijds de ‘branding’: de huisstijl en algehele uitstraling. Ronald Brouwer introduceerde bij die gelegenheid ook de Friese taal in dit horecabedrijf, hoewel directeur Herman Schreuder van origine geen Fries is. 

Helaas was de toegewezen tijd (5 minuten) voor Brouwer veel te kort dus moest hij zijn praatje noodgedwongen inkorten. De aanwezigen hadden in ieder geval een interessant inkijkje gekregen in het proces bij dergelijke opdrachten. Hierna kon men genieten van een uitstekend verzorgd ontbijt.