BBC Ontbijt GrandCafé Z

Ontbijtbijeenkomst in restaurant & Grand Café Z op 11 juni

Op dinsdagochtend 11 juni was de ontbijtbijeenkomst in Restaurant & Grand Café Z in het Z-gebouw aan het Zaailand in Leeuwarden. Hier was vroeger de I.W.G.L., ofwel de Waterleiding Friesland gevestigd.

Programmaleider Mustafa Boutzamar vertelde in zijn openingswoordje over het Z-gebouw. Het pand heeft 8 in grootte uiteenlopende zalen, voor bijeenkomsten, vergaderingen, overleggen en feesten en partijen. Ook zijn er flexibele werkruimtes te huur. Binnenkort wordt er zelfs een sportschool geopend. Het Z-gebouw biedt werkplek aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder een aantal uit Eritrea gevluchte jongeren.

Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve vertelde over een ontruimingsoefening die onlangs in de Hoeve werd gehouden. “We hadden een groep dove en/of slechthorende kinderen te gast. We hielden tijdens hun verblijf een ontruimingsoefening, maar de ‘slow-whoop’ (sirene) hoorden ze niet. We moesten de kinderen rechtstreeks benaderen. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Het dwingt je met een andere blik naar de wereld om je heen te kijken. Zo moet je je nooit laten leiden door een vooroordeel. In plaats van ‘wat heeft hij’ aan de begeleider te vragen, moet je de gast rechtstreeks benaderen. Je krijgt dan zelfs verrassende gesprekken.”, zo ervoer Stallinga.

Voorzitter Arjo Kamp sloot het gezellige ontbijt af met de mededeling dat er in juli en augustus geen ontbijtbijeenkomst is. De eerstvolgende is op dinsdag 10 september.