BBC Ontbijt Grand Café Z

Business Breakfast Club Leeuwarden (BBCL) – Grand Café Z 

De maart-bijeenkomst van de Business Breakfast Club was net als in februari bij Grand Café Z. Voorzitter Nathan Lootsma opende om acht uur het ontbijt met een grapje over de hoge opkomst ondanks het Corona-virus. “Er is een mediahysterie gaande. Natuurlijk is er best wat aan de hand maar laten we gewoon doen. Ik zie gelukkig ook nieuwe gezichten. Welkom Jeroen Bergsma, Dieuwke Bruinsma en Belinda Scholten.”

Nathan vertelde dat Abby Russchen van Cirkel Loopbaanbegeleiding druk bezig is met het promoten van BBCL op social media. “Like en deel die berichten van Abby, zodat we kunnen groeien. Tijdens de ontbijtbijeenkomsten worden hiervoor ook foto’s gemaakt. Wil je niet op de foto? Geef dat aan!”

Ook had hij heel leuk nieuws. “Op één na zijn alle ontbijtjes van 2020 ingevuld. Alleen die van december staat nog open.”  Dan klinkt de stem van een dame uit de zaal dat De Haan Advocaten & Notarissen die van december graag net als vorig jaar voor haar rekening wil nemen waardoor alle ontbijtbijeenkomsten van dit jaar zijn geregeld. 

Nathan vertelde dat BBCL dit jaar naar de ijshal gaat en dat de ontbijtbijeenkomst van juni niet op de tweede dinsdag en niet in Leeuwarden plaatsvindt. “Onze stuurgroep houdt samen met die van de Business Breakfast Club van Drachten (85 leden) en Heerenveen (25 leden) een gezamenlijk ontbijt in de Hoeve in Beetsterzwaag ter gelegenheid van het tienjarig jubileum. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.” 

Na de huishoudelijke mededelingen, introduceerde Nathan de gastheer van deze dag. “Het liefst blijft Haise achter de schermen. Hij is lid van de stuurgroep en er zijn veel bedrijven waar hij annex mee is. Samen met zijn team heeft hij Z nieuw leven in geblazen en biedt nu het ontbijt aan.” 

Gastheer Haise vertelde in sneltreinvaart dat hij uit een familie komt waar het gastheerschap met de paplepel ingegoten is. Hij werkte eerst in de recreatiesector en de audiovisuele wereld in Hilversum toen zijn gastvrije hart begon te kriebelen. “Onze voorganger ging failliet en het is mijn team en mij gelukt om dit bedrijf over te nemen. We organiseren hier evenementen, verhuren een deel van het gebouw en worden door externen ingehuurd voor de catering.” 

Haise zei een toename te zien van studenten die voor de lunch naar Grand Café Z komen. “Van 17 tot 19 uur bieden wij verder de daghap aan. Een warme maaltijd voor € 10. Vooral studenten en bewoners van het gebouw schuiven hiervoor aan. Daarnaast hebben wij op de vrijdag en de zaterdag een interessante kaart en kunnen we groepen van 12 tot 120 man van eten en drinken voorzien.”  

Alles gaat volgens Haise vanuit de visie ‘Vanuit gejaagdheid naar een moment van ontspanning.’ “Ik wil dat mensen hier de deur uitstappen van ‘zo, dat was lekker.’” 

Daarna kreeg Amanda Bosma van de Ronald McDonald Hoeve het woord. “De facturen zijn inmiddels verstuurd en soms zelfs al betaald. Hartelijk dank daarvoor namens de Hoeve. Als iemand nog vragen heeft over financiën of de facturen, trek me gerust aan mijn pak.” 

Amanda wilde graag een recente review van een moeder van twee jongens, van wie een in een rolstoel zit, delen. “Wat een heerlijke vakantie hebben wij gehad. De beide jongens hebben echt vakantie gevierd.” Amanda bedankte namens de Hoeve de ondernemers van BBCL die dit mede mogelijk maken.

Terwijl het buiten flink regende, brandden binnen de kaarsjes op de ontbijttafels. Na een uitstekend verzorgd ontbijt luidde Nathan klokslag 9 uur de bel.