BBC Ontbijt Frame.frl

Eerste bijeenkomst 2019 in Ronald McDonald Hoeve

De eerste bijeenkomst in 2019 van Ronald McDonald Business Breakfast Club Leeuwarden was op dinsdag 8 januari in de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Ondanks het onstuimige weer waren er toch zo’n 20 leden naar Beetsterzwaag gekomen!Voorzitter Arjo Kamp had de avond tevoren vanwege de weersverwachting nog even met de gedachte gespeeld de bijeenkomst af te gelasten. “Dan is het maar te hopen dat iedereen de mail leest. En ik wilde niet dat hier iemand voor de dichte deur zou staan, dus heb ik het zo gelaten!”. 

Het ontbijt werd aangeboden door Nathan Lootsma van Frame.frl uit Leeuwarden. Hij is net gestart met zijn bureau voor Strategisch en Financieringsadvies in Leeuwarden. Lootsma weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een Ronald McDonald Huis kan zijn. “Onze dochter was te vroeg geboren. Vrouw en kind werden direct opgenomen in het UMCG, maar ik werd naar huis gestuurd omdat er geen overnachtingsplek was. Ik had terecht gekund in Ronald McDonald Huis Groningen, maar hoefde daar uiteindelijk geen gebruik van te maken. Want bij een achterbuurvrouw die daar ook bleek te liggen voor een bevalling, was op de belendende kamer nog een plekje voor een overnachting.” 

 Assistent-manager Amanda Bosma vande Ronald McDonald Hoeve vertelde daarna over het reilen en zeilen van de Hoeve, die nu 10 jaar bestaat. Ze werkte tot 1 november jl. bij het Ronald McDonald Huis in Leeuwarden. Omdat dat gesloten werd, werkt ze nu 24 uur per week in Beetsterzwaag. Ze nam verheugd een cheque in ontvangst van voorzitter Arjo Kamp, met daarop het mooie bedrag van € 11.625,-. Dat is bijeengebracht door de leden van Ronald McDonald Business Breakfast Club Leeuwarden.

“Het geld dat jullie bijeenbrengen met jullie lidmaatschap en eventuele donaties, gaat rechtstreeks naar de Hoeve”, aldus Amanda. Het wordt besteed aan de realisatie van een beleeftuin en aanpassing van de omliggende infrastructuur. Daarna was er de gelegenheid een rondleiding te krijgen door de Hoeve. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Omdat er geen gasten waren, konden ook de appartementen en de gastenkamers worden bewonderd. De leden van Ronald McDonald Business Breakfast Club zagen zo met eigen ogen, waar hun geld aan wordt besteed.

Kor Hylkema