BBC Ontbijt Frame.frl

De september-bijeenkomst van de Business Breakfast Club was deze keer bij Grand Café Z. Voorzitter Nathan Lootsma opende om acht uur het ontbijt. “De wereld staat vandaag in het teken van keuzes maken. Keuzes die je soms zelf maakt maar ook keuzes die je door de overheid moet maken. Daar moeten we mee dealen. Hier zie ik mensen die de keuze hebben gemaakt om hier aanwezig te zijn, onder wie twee nieuwe gezichten. Welkom Ivanka, BBCL-lid maar nog niet eerder hier, en Megan, introducée van Stephan de Vries.”

Nathan vertelde dat Abby Russchen van Cirkel Loopbaanbegeleiding heeft besloten haar plek in de stuurgroep vacant te stellen. “Jammer. Ook onze fotograaf en onze tekstschrijver hebben de keus gemaakt om niet meer te komen. Wij hebben keuzevrijheid maar onze doelgroep, de gasten van de Ronald McDonald Hoeve, heeft die niet.” De BBCL is op zoek naar opvolgers voor deze drie. Belangstellenden kunnen zich bij Nathan melden.

Het ontbijt van vandaag werd gesponsord door het bedrijf van Nathan: Frame.frl. “Ik sponsor vandaag zelf het ontbijt omdat ik ook graag op deze manier mijn steentje wil bijdragen, .”  Frame.frl is een adviesbureau dat bedrijven op strategisch en financieel gebied ondersteunt. “Ik wil ondernemers op een oprechte, eerlijke en pure wijze helpen in hun ondernemerschap. Dat doe ik door langdurige relaties met klanten aan te gaan, hen centraal te stellen en toegevoegde waarde te leveren. Mijn bedrijf is actief in drie takken van sport: het helpen van ondernemers met het maken van keuzes, direct ingrijpen indien nodig bij prangende kwesties en het aan- en verkoop van bedrijven. ”

Halverwege het ontbijt kreeg Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve het woord. “We hebben in de hoeve een goede zomer gehad. We waren volgeboekt en hebben zoveel mooie verhalen gehoord. Echt zoveel dat ik geen keuze kon maken.” Marc nam daarom een van de gastenboeken mee en koos daar een boodschap uit. “Dit is een bericht van de familie Putman. Er staat: ‘bedankt in hoofdletters. We zijn hier voor de vierde keer en het is altijd een feest om hier te zijn. Ferre heeft hier goed geslapen en wij daardoor ook, met veel smilies erachter. We zijn met de rolstoelfiets door de bossen geweest en hebben allemaal erg genoten.’” Marc bedankte namens de Hoeve de ondernemers van de BBCL die dit mee mogelijk maken.

Na een uitstekend verzorgd ontbijt luidde Nathan om klokslag 9 uur de bel. Hij vertelde dat de ontbijten van oktober en november nog vrij zijn. “Wil je een ontbijtje sponsoren, laat het dan aan me weten.”