BBC Ontbijt Cirkel Loopbaanbegeleiding

Dinsdag 14 mei was Business Breakfast Club Leeuwarden te gast in de koepel van de Rabobank aan het Zaailand. Dit op uitnodiging van Abby Russchen van Cirkel Loopbaanbegeleiding in de Friese hoofdstad. Een kleine 40 leden waren op de bijeenkomst afgekomen. Ze werden met de lift naar de representatieruimte op de hoogste verdieping van de koepel gebracht. Hier kon men genieten van het prachtige uitzicht, want het was die ochtend fraai helder weer. 

“Onze club wordt steeds groter”, aldus voorzitter Arjo Kamp in zijn openingswoordje. Nieuwe leden zijn Gelukwerkt.frl (gespecialiseerd in wendbaar werken en werkgeluk) en Smids en Schakel Accountants en Adviseurs, beide uit Leeuwarden. Via het vandaag geïntroduceerde nieuwe opgaveformulier (er lagen exemplaren op de tafels) kunnen voortaan nog gemakkelijker leden worden geworven. Introducés mogen twee keer gratis en vrijblijvend een ontbijtbijeenkomst bezoeken.

De gastvrouw van vandaag was Abby Russchen van Cirkel Loopbaanbegeleiding. Ze is met haar bedrijf gevestigd in een deel van een oude Rabobank aan de Spanjaardslaan, waar nu een apotheek gevestigd is. Abby (uit te spreken op z’n Nederlands) noemt zelfkennis voor een werkzoekende van het grootste belang, zodat je een baan krijgt waarin je je lekker kunt voelen. “Om zover te komen moet ik veel vragen stellen, dat is mijn werk”, zo zegt ze gepassioneerd. ‘Kies het werk dat jou energie geeft!’, zo staat dan ook prominent op haar site. Tenslotte nodigde Abby iedereen uit om (graag op afspraak) eens langs te komen. “Jullie zijn van harte welkom!”. 

Marc Stallinga herkende passie in de woorden van Abby. “Dat geldt ook voor onze Hoeve!”. Hij en zijn vrijwilligers hadden tijdens de meivakantie drie volle weken in de Ronald McDonald Hoeve gehad. “De mensen zijn weer opgeladen naar huis gegaan!”. Hij had ter ondersteuning het gastenboek meegenomen, dat ingezien kon worden. Hierna volgde een goed verzorgd ontbijt. Het vele zonlicht dat van alle kanten via de koepel naar binnen scheen, maakte er een zonnige en optimistische ontbijtbijeenkomst van.

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 11 juni bij Grand Café Z aan het Zaailand 106 in Leeuwarden. Vriendelijk verzoek van de voorzitter: graag steeds aanmelden via de site, zodat de gastheer/-vrouw weet hoeveel leden er komen. 

Kor Hylkema