BBC-Leeuwarden op Valentijnsdag bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Het kon niet mooier: op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, waren we te gast bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Dé organisatie van hét evenement waar Friesland van houdt en hoge verwachtingen van heeft. Zo langzamerhand gaan we steeds verder richting 2018 en begint iedereen ook wat zenuwachtig te worden. Wat gaat er allemaal gebeuren? Wat staat ons te wachten? Gaat het allemaal lukken? John Bonnema, gastheer en business director LWD2018, vertelde dat er een groot aantal prachtige culturele projecten op stapel staat, zoals “Lost in the Greenhouse” (een muziektheatervoorstelling in de groentekassen), “De Stormruiter” (een spectaculair indoor-theaterevenement) en “De Opening” (van 27-29 januari, zijnde de officiële opening van het Culturele Hoofdstadjaar die zal worden uitgezonden op NPO-1).

Leeuwarden-Fryslân gaat zich op Europees niveau manifesteren. In nauwe samenwerking met andere steden en gebieden.  Zowel nationaal als internationaal. Centraal staat de verbinding tussen mensen uit heel Europa die idealen delen en samen willen werken aan een betere toekomst. Een toekomst voorbíj 2018, waarbij werkgelegenheid, economie en onderwijs zijn verbeterd en er meer begrip is voor elkaars identiteit en diversiteit.

Arjo Kamp, voorzitter van de stuurgroep Ronald McDonald Business Breakfast Club Leeuwarden verwelkomde alle 44 gasten, waaronder veel nieuwe gezichten. Chris Kalsbeek, manager van het Friese Ronald McDonald Huis, kreeg het woord om iets te vertellen over een echtpaar dat na de geboorte van hun drieling 5 weken in het Huis logeerde. Namens de stuurgroep bood hij – in het kader van Valentijnsdag – alle gasten een zakje met twee hartjes aan. Om zelf op te eten of weg te geven aan die relatie waarmee je altijd nog wel eens had willen ontbijten…

Fotograaf Simon van der Woude heeft prachtige foto’s gemaakt.

Tot ziens op 14 maart bij Strukton Worksphere!