BBC-Leeuwarden bij ThomasVaer fotografie

ThomasVaer Fotografie ontvangt BBC Leeuwarden

De laatste bijeenkomst in 2018 van de Ronald McDonald Business Breakfast Club Leeuwarden werd op 11 december gehouden bij catering & partyservice Onder de Luifel in Leeuwarden. Het ontbijt was in de kantine van Onder de Luifel, op de bovenste verdieping van het bedrijfspand aan de Balthasar Bekkerwei. Ontbijtsponsor was ThomasVaer Fotografie uit Sneek. ”Ik heb geen bedrijfsruimte, want ik werk vanuit huis”, zo zei eigenaar Tom Coehoorn in zijn praatje. “Omdat ik de fotografie verzorg voor Onder de Luifel, leek het me een goed idee hier mijn ontvangst te houden”. 

Tom Coehoorn begon 8 jaar geleden voor zichzelf, toen hij van zijn hobby fotografie zijn beroep maakte. Hij is gespecialiseerd in watersport- en eventfotografie. Tom’s paradepaardje zijn zijn fraaie actiefoto’s van de SKS en IFKS-wedstrijden, die worden gepubliceerd in onder meer dag- en weekbladen, de Skûtsjekrant en het IFKS-magazine. Ook geeft hij elk jaar kalenders met zijn skûtsjefoto’s uit, van zowel het SKS- als IFKS-kampioenschap. Zijn ervaring als bemanningslid op een wedstrijdskûtsje, komt Tom bij zijn werk goed van pas. “Ik weet dan waar de actie gaat plaatsvinden!”. Tevens verzorgt Coehoorn de fotografie op allerlei evenementen en fotografeert hij graag Friese landschappen en vergezichten. Tijdens de bijeenkomst konden de ca. 35 aanwezige leden daar de nodige voorbeelden van zien. Sinds enige tijd is Coehoorn overigens ook de vaste fotograaf van de Business Breakfast Club Leeuwarden. 

Manager Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag vertelde in zijn praatje dat hij 6 jaar geleden voor het eerst in contact kwam met Coehoorn. “Ik was toen bezig met de organisatie van de eerste Ronald McDonald Regatta en zocht daarvoor op internet foto’s van zeilevenementen. Ik kwam toen de prachtige watersportfoto’s van Tom Coehoorn tegen. Hij was bereid deze in ruil voor naamsvermelding beschikbaar te stellen”. Stallinga memoreerde ook nog even het belang van de gelden die de leden van de BBC Leeuwarden met hun lidmaatschap bijeenbrengen. “Dat geld gaat rechtstreeks naar de vakanties voor kinderen in de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag!”. Hierna kregen de leden van de BBC een primeur te zien; de nieuwe promotievideo voor de Ronald McDonald Hoeve. Hier is overigens op dinsdagochtend 8 januari 2019 ook de volgende ontbijtbijeenkomst. 

Voorzitter Arjo Kamp opende en sloot het ‘Business Breakfast’ met het luiden van de bel. Kamp was blij dat hij weer aanwezig kon zijn, want op de vorige bijeenkomst was hij afwezig wegens een galblaasoperatie. “Ik verveelde me rot en zeurde daar ook over. Maar dat is natuurlijk een futiliteit vergeleken bij wat de kinderen die je in de Ronald McDonald Huizen en ook de Hoeve tegenkomt, allemaal mee hebben gemaakt”. 

Bij het verlaten van het pand kreeg iedereen van het BBC-lid Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 een LF 2018 USB-stick en het fraaie boekwerk ‘Dit was 2018’, met daarin in foto’s en tekst een overzicht van alle Culturele Hoofdstad-evenementen. Een waardig aandenken!

Kor Hylkema