BBC-Leeuwarden bij Lodema Elektrotechniek

Lodema Elektrotechniek

Dinsdag 10 oktober was de Ronald McDonald Business Breakfast Club Leeuwarden te gast bij René Tuinenga, directeur van Lodema Elektrotechniek. Voorzitter Arjo Kamp heette iedereen welkom en vertelde dat de stuurgroep op zoek is naar nieuwe ontbijtlocaties voor volgend jaar. Vanaf februari 2018 ligt alles nog open. Arjo: “Dus mocht je het leuk vinden om dit netwerkontbijt in jouw bedrijf te organiseren, laat het ons weten”.
Vervolgens kwam René Tuinenga aan het woord. Hij vertelde al sinds 2002 betrokken te zijn bij dit mooie bedrijf. Lodema Elektrotechniek is al 80 jaar een begrip in het Noorden. René: “Wij leveren de techniek en het vakmanschap aan bedrijven. Ook het welzijn van mensen vinden we belangrijk. Daarom hebben we ons verbonden met Ronald McDonald Huis Friesland. Dat voelt goed”. “Maar”, zo vervolgde René: “Een ander doel waar het bedrijf zich aan gekoppeld heeft, is de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 km van Parijs en Hamburg naar Rotterdam met als motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Roparun geeft financiële steun aan de zorg voor mensen met kanker. René: ”Dan loop je langs de Rotterdamse ziekenhuizen en staan daar patiënten voor ons te applaudisseren en ons aan te moedigen. Fantastisch toch. Daar krijg ik het koud van. Mooi dat ik daar onderdeel van kon zijn”. René doet tot slot een dringende oproep om dit mooie doel te ondersteunen met euro’s.
Tot slot kreeg Chris Kalsbeek, manager van Ronald McDonald Huis Friesland, nog even het woord. Chris: “Op dit moment heeft de BBCL 41 leden. Een prachtig resultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn. Maar we hebben afgesproken graag verder te willen groeien. Naast de doelstelling om te ontbijten voor een goed doel met een goed gevoel, willen we ook netwerken en contacten leggen. We gaan proberen volgend jaar uit te groeien tot een club met 6o leden”. Met algemene stemmen werd daarom het voorstel aangenomen om voor de komende bijeenkomsten aspirant-leden uit te nodigen. Wanneer in de komende periode iedereen minimaal twee aspirant-leden uitnodigt, gaat dat zeker lukken.
Wel graag even een mailtje sturen naar c.kalsbeek@ronaldmcdonaldhuis.nl met daarin de naam, bedrijf en het mailadres van je introducé.
Om 9.00 uur luidde Arjo de bel als teken dat het netwerkontbijt ten einde was en nodigde iedereen van harte uit om 14 november te komen ontbijten en netwerken in het Natuurmuseum Fryslân (alweer een toplocatie!), waar we te gast zullen zijn bij het HR-adviesbureau Beljon + Westerterp.
Fotograaf Simon van der Woude wordt wederom bedankt voor het maken van de prachtige foto’s.